lördag, december 05, 2009

Sol och bad på andra ön, La Basse-Terre

Idag hyrde vi bil och körde österut till den andra ön (Guadeloupe består av två öar, La Basse-Terre och La Grand-Terre). Vi startade dagen i Sainte-Anne som är ett mer känt turistmål. Här är det mycket liv och rörelse och lite andra stränder än där vi bor. Här är det korallstränder, de är vitare och i Sainte-Anne finns lite skyddade badvikar. Sköna bad!
I Saint-Anne fanns lite gatustånd att handla lite ifrån, första gången vi stöter på något sådant här nere, inte så mycket shopping i övrigt (det är inte billigt, ungefär som hemma överlag). Här provsmakas och inhandlas lite lokal, smaksatt rom. Gott, fast lite "farligt" i värmen, idag hade vi lite varmare, 32 grader. Men vi klagar inte nu när vi haft lite regn de senaste 3 dagarna var vi sugna på sol!
Vi var ute på öns östligaste punkt, Pointe des Châteaux, där det finns en utkiksplats i vacker miljö. Vackert vita korallstränder mot turkosthav och mycket växtlighet.
Utsikt!
Varsågod Anders, hittade en bil som vi tror du hade gillat.

1 kommentar:

Anders sa...

Vet inte om den föll mig i smaken men det är kul att de kan köra med de luftkylda i de klimaten. Och man tycker det är konstigt att de blir för varma i sverige.

Skön style på 73:an iaf.