lördag, december 05, 2009

Ribbåt, snorkling och dyktest

Idag har vi varit på utflykt med ribb-båt, häftigt! Hastighet på 30-40 knop, vi flög över vågorna, och ibland landade vi mitt i/på, det gick verkligen undan! Det slog ordentligt så det gällde verkligen att hålla i sig, blir säkert träningsvärk i hela kroppen imorgon.
Först var vi ute på ön Ile Blanc, en pytteliten sandö som bara är 20 år gammal och består av korall och snäckskal. Jättefin snorkling! Vi var även vid Mangrove-träd som här växer i saltvatten, vilket är ovanligt. Häftig biotop med mycket fisk, här såg vi stora rockor. Vi snorklade även ute vid ett vrak som låg väldigt ytligt med massor av fiskar, här såg vi en stor Barracuda, säkert 1 meter lång.
Dagen avslutades med teoriprovet för vår PADI Open Water Diver examen. Puh, lite svårare än väntat faktiskt. 300 sidor teoribok som vi läst skulle nu testas av. Boken har varit på svenska, men provet blev på engelska så det försvårade viss terminologi lite. Det var 50 frågor där man behövde 45 rätt (90%). Jag hade 3 fel, Jonas 6 (var bara tvungen att skryta lite!) Så Jonas var inte godkänd från början och skulle då fått göra om provet på måndag (surt!). När vi sen gick igenom frågorna och svaren så var där en fråga som var felsvarad på grund av språket som Jonas då fick muntlig istället och han blev därmed godkänd. Så nu har vi båda vår PADI examen klar! På måndag ska vi få alla intyg och annat som behövs. Bå bilden ser ni oss tillsammans med vår instruktör, Vincent, som verkligen varit kanon!

3 kommentarer:

Bibbi sa...

GRATTIS till er båda ! Bra jobbat!
Här bakas det lussekattor och Åke sover på soffan tillsammans med Lovis & Smilla. I middags tog vi en runda på Julmarknaden i Kävlinge-city för att få lite julstämning. Nu är bullarna snart färdiga....kram BB

Unknown sa...

Grattis ni är super duktiga och fina bilder har ni också.
kramiz Åsa

Mr.Mike sa...

Trevligt ni tog dykcert! Då är det dykning som gäller istället för quad nu framöver... ;) Du kanske skall följa med upp på Kullen o dyka lite i våra nordiskavatten. ;) Fina bilder oj vad jag blev sugen på att dyka igen. ;) //Mr.Mike