tisdag, december 01, 2009

Bad och dyk


Först, tack för alla era kommentarer där hemma!
Här är allt fortsatt gott. Klimatet håller en temperatur på ca 28-30 grader dagtid, alltid en lätt bris, ca 75% luftfuktighet. Kvällarna är ljumma, ca 24-25 grader, behövs ingen tröja! Härligt!
På bilden ser ni hotellet med bungalowsen som vi bor i, perfekt läge!

Hotellets strand, perfekt för lata dagar. Idag har vi mest tagit det lugnt, solat och Jonas har även besökt Sail&Surf som har massor av strandgrejer som segelbåtar, surfingbrädor och annat att låna för den som vill ha lite aktivering.
Dagens lunch avnjöts på stranden som ligger i nästa bukt, Plage de la Perle, där finns även denna restaurang som vi fått rekommendation på innan, så vi testade den till lunchen.
Jag var lite våghalsig och beställde fisk. Fullträff! Helt klart bästa maten hittills på semestern (den andra har vi inte hurrat över hitintills). Jonas åt kyckling som också var mycket god, dock inte lika fin att titta på.
Jonas tar en tupplur i skuggan på stranden i väntan på eftermiddagsaktiviteten, dykning. Vi tog de första dyklektionerna i eftermiddags. Det var i poolen tillsammans med vår franska dykinstruktör Vincent (pratar dock engelska, som tur är, med rejäl fransk accent, men han känns toppen). Så idag har vi gjort de tre första obligatoriska dyken och praktiska proven i poolen, vi ska fortsätta imorgon i poolen och sen är det dags för havet. Det är bara vi och instruktören, skönt att inte vara så många. Det ska bli kul, men jag tycker allt det är lite läskigt, det är ett annat sätt att andas på som man helt enkelt bara (förhoppningsvis) lär sig. Men det känns tryggt med instruktören, så jag lär mig nog. Jonas fixade allt med bravur, jag har liten övning att fila på under morgondagen. Dags för kvällsmat, hoppas det är bra mat, vi har tyckt att maten på hotellet varit sådär hitintills.

4 kommentarer:

Bibbi sa...

Gott att få lite värme och se solen via er bilder. Jag har just nu fötterna i värmepåsen och jobbar framför datorn. Temperaturen dalar ute, men samtidigt skingras molnen.
Ska hämta Isa på dagis idag, för husse o matte tar en bio-sväng. Simma lugnt //kram BB

Magnus sa...

En sådan plattfisk drog jag upp i Öresund. Men den var inte lika fin att titta på som din. Hoppas ni har det bra. Ser ut som om ni har det iaf.

Unknown sa...

Ni ser ut att ha det riktigt gött! Idag fick man skrapa fram bilen när man skulle till jobb. Hoppas havsdyken blir fina där borta och att ni ser några fina (o fula) fiskar :p

J o M sa...

Prova La Perle-restaurangens bläckfiskgryta. Mjäll och fin med kanonsmak. Lite annorlunda från medelhavets bläckfisk.

Jan o Maria